Hvor findes de bæredygtige alternativer til den fossile tidsalder? I denne del af faget undersøger vi traditionelle færdigheder og nye gør-det-selv teknikker, der ruster os med praktiske kundskaber, som kan bidrage til samhørighed imellem mennesker og natur. Vi gransker vores rolle som forbrugere af naturens ressourcer og lærer blandt andet om at starte en selvbærende permakulturhave, at bruge planter til medicin, lave sæbe af kastanjer og dyrke gourmet svampe på kaffegrums.

Du finder en beskrivelse af dette moduls lektioner på denne side. Hver lektion tager som regel to en halv time. Denne side er tænkt som et inspirationskatalog – hvis du vil vide mere om, hvordan timerne undervises, er du velkommen til at skrive en email. Og hvis du vil vide mere om tankerne bag dette modul, så læs videre på siden For undervisere.

Naturens forbindelser – I de sidste årtier har videnskaben ud- fordret det moderne natursyn med en række opsigtsvækken- de opdagelser. F.eks. er livet på mærkværdig vis med til at re- gulere atmosfærens sammensætning, sunde skove fungerer på mange måde som én stor organisme, og tilstedeværelsen af ulve kan ændre floders løb. I denne lektion ser vi på skoven med nye øjne og prøver at forstå naturens forunderlige for- bindelser.

Inspirationsmateriale

Her finder du inspiration til dine egne undersøgelser af alternativer til forbrugssamfundet. Der er i øjeblikket lavet 10 "gør-det-selv" eksperimenter. De kommer til at ligge her på siden når de er færdige i løbet af foråret '18. Modulets andre eksperimenter er:

Permakultur i skovhaven

Dyrkning af østershatte

Bæredygtigt byggeri

Plantemedicin

Hjemmelavet sæbe

Spiselige vilde planter

Gårdbesøg hos De Syv Sydvendte Spande

Biavl

Besøg hos Grobund

Biokul